panelarrow

Estonia Quiz – edukas Eesti tutvustamise viis

Tiiu Stumbur, avalike suhete osakond

Leidsin märtsikuus e-kirja oma postkastist, milles Eesti viktoriinis aastaid osalenud Ukraina kodanik tundis huvi, kas me ka sel aastal viktoriini korraldame.vlisminister-marina-kaljurand-loosis-vlja-vlisministeeriumi-viktoriini-vitjad_27484792141_o

Andsin talle rahustava vastuse ja lubasin teda kindlasti teavitada, kui aeg kätte jõuab.

Nagu ikka olid ka sel aastal meie projekti toetamas toredad koostööpartnerid, kes on seda teinud läbi aastate. Mõned sponsorid on isegi öelnud, et ärge enam üle küsige, kas me soovime osaleda, sest me heameelega teeme seda. Samas on igal aastal ka mõned täiesti sponsorid juurde tulnud.

Olgu siinkohal ära nimetatud näiteks lennufirma Nordica, kes pani peasponsorina meelsasti õla alla ja samuti Lux Express, kellega oleme varasemalt koostööd teinud teiste projektide kaudu.

Seekord muutsime viktoriini visuaalset külge ja natukene ka ülesehitust. Küsimused said varasemast lühemad, lihtsamad ja humoorikamad. Selles töös aitas meid sotsiaalmeedia agentuur 7Blaze.

Plaanis oli viktoriinis osalejate arvu oluliselt suurendada ja selleks istutasime Facebooki  keskkonda  äpi, mille kaudu sai viktoriini paremini levitada. Sotsiaalmeedia on selleks lausa imeline tööriist!

Ja nii loosis välisminister Marina Kaljurand esmaspäeval, 6. juunil välja iga-aastase Eestit välismaalastele tutvustava viktoriini võitjad. Viktoriini peaauhinnad, reisipaketid kahele Eestisse koos lennupiletitega, läksid loosi tahtel Ameerika Ühendriikidesse ja Venemaale.

Loosimisel tänas Marina Kaljurand Eesti ettevõtteid, kes panid välja viktoriini auhinnad. “Välisministeeriumi iga-aastane viktoriin saab teoks vaid tänu koostööpartneritele, kellest paljud on juba aastaid selles toredas projektis kaasa löönud. Tänu neile on ministeerium saanud viktoriini juba 21 korda läbi viia ja kümnetele tuhandetele inimestele Eestit tutvustada.”

vlisminister-marina-kaljurand-loosis-vlja-vlisministeeriumi-viktoriini-vitjad_26947379704_o1

Seekordsest viktoriinist võttis osa rekordarv – 15 721 osalejat 117-st riigist.

Viktoriin toimus inglise ja vene keeles ning koosnes 12-st Eestit puudutavast valikvastustega küsimusest. Küsimused puudutasid nt Arvo Pärti, kiikingut, e-valimisi, ajalugu, Eesti loodust ja kõike seda, mida Eesti puhul on huvitav välja tuua. Vastata oli võimalik aprilli algusest kuni mai lõpuni. Sel aastal osalesid  loosimises kõik viktoriinis osalejad, hoolimata sellest, kas tegemist oli õigete või vähem õigeid vastuseid kogunud mängijatega.

Kodueestlased nagu ikka loosis osaleda ei saanud, küll aga said kõik küsimustele vastamist proovida ning jagada infot viktoriini sõprade, koostööpartnerite ja teiste võrgustike kaudu.

Loodame, et seekordne viktoriin aitas Eesti tutvustamisele maailmas jällegi kaasa. Suur tänu kõigile!

FacebooktwittermailFacebooktwittermail