panelarrow

Välisministeeriumi kultuuripreemiad 2015

Grupipilt

Paremalt Aare Hõrn, Liisa Ojaveer, Marina Kaljurand ja Veljo Tormis.

Kaire Jürgenson, avalike suhete osakonna nõunik

Välisminister Marina Kaljurand andis eile, 5. jaanuaril, üle välisministeeriumi 2015. aasta kultuuripreemiad helilooja Veljo Tormisele ja Obinitsa soome-ugri kultuuripealinna peakorraldaja Aare Hõrnale.

Lisaks andis välisminister üle tänukirja Liisa Ojaveerile, kes tegi kultuurinõunikuna seitsme aasta vältel Soomes silmapaistvat tööd Eesti kultuuri tutvustamisel.

 

Tormis

„Meile on enesestmõistetav, et enamike eesti kooride repertuaaris on Veljo Tormise looming ja laulupidu on raske ette kujutada ilma tema teosteta. Tormis on õpetanud meid rahvalaulust lugu pidama ning on oma loomingu kaudu tõestanud rahvalaulude aegumatust,“ lausus Marina Kaljurand preemiat üle andes.

 

Tormis 1

Veljo ja Lea Tormis

 

fuajee

Hetk välisministeeriumi fuajees toimunud pidulikust tseremooniast.

 

aare horna

Tunnustus Aare Hõrnale soome-ugri kultuuripealinna tiitli Obinitsa toomise ja kultuuripealinna programmi eduka läbiviimise eest.

 

aare horna1

Aare Hõrn ütles kultuuripreemia vastuvõtmisel, et see on tunnustus kõigile tema kaasteelistele.

 

Ojaveer

„Hindame kõrgelt Liisa Ojaveeri tööd ja pühendumust kultuurikontaktide sõlmimisel ning seeläbi teineteise mõistmise suurendamisel eestlaste ja soomlaste vahel, “ lausus välisminister tänukirja üle andes.

Välisministeeriumi kultuuripreemia on tunnustus Eesti loomeinimestele, kes on Eestit rahvusvaheliselt tutvustanud või tutvustanud maailma kultuuri Eestis. Esimest korda anti kultuuripreemiad üle 2010. aasta jaanuaris ning käesoleval aastal tunnustas välisministeerium loomeinimesi juba seitsmendat korda.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail