panelarrow

Eestlaste, lätlaste ja leedukate huvi Maastrichtis õppimise vastu on suur

 
Undine Rubeze, Maastrichti Ülikooli teise aasta bakalaureusetudeng, tuli sel sügisel omalaadse idee peale – miks mitte korraldada ülebaltimaaline kirjutamiskonkurss, et anda noortele võimalus end proovile panna ja võitjad otse Maastrichti lennutada. Ülikool on võtnud Eesti, Läti ja Leedu põhi-sihtriikideks, kust tudengeid värvata, mida iseloomustab, et ülikooli tippjuhtkonda esindasid auhinnatseremoonial kolm dekaani. Püüdlus Maastrichti Ülikooli kolmele Ida-Euroopa riigile lähemale tuua on olnud loominguline aga ka mitmekülgne – osales ülikool detsembris ju ka esimest korda Teeviidal. 
Võitjad suursaadikutega: Mara Skredele, Maris Klisans, Gita Kalmet, Koit-Romet Rahupõld, Gintaras Martinaitis, Vaidotas Verba
Osalema olid kutsutud kõik Maastrichtis õppimisest huvitatud. Kolmest riigist saabus kokku 76 esseed, üldine kirjutamis- ja analüüsivõime oli üllatavalt kõrge. Ülikooli Balti meeskond, professorid ja töötajad valisid välja kõige julgema sõnumi ning leidlikuma lähenemisega võitjatööd. Eestist võitis: Koit-Romet Rahupõld; Lätist: Mara Skredele ja Leedust: Gintaras Martinaitis. Võitjatöödega saab tutvuda siin
Autasuks oli kolmepäevane reis Maastrichti, mis koosnes auhinnatseremooniast ja õhtusöögist Balti suursaadikutega, kes Haagist terveks päevaks kohale sõitsid; Bachelor’s Open Day raames erinevate teaduskondadega tutvumisest ja sellega seoses korraldatavatest üritustest osavõtmisest; osavõtust (päris)seminaridest; ülikooli sööklas lõunatamisest; maailma ühe suurema kunstilaada TEFAF külastamisest ja siinse linna ning inimestega kohtumisest. 
Lätlannast võitja väitel ei ole ta kunagi sõna „hämmastav“ niipalju kasutanud kui nende kolme päeva jooksul. Kogu üritus ületas Koit-Rometi ootused ja tema hinnangul on linnal eriline atmosfäär, mis lihtsalt kutsub pikemaks jääma. Ka Eesti suursaadik Gita Kalmet kiitis kogu ettevõtmist ja leidis, et järgmisel aastal tuleks konkurssi kindlasti korrata.
 
Kerli Tiik
Maastrichti Ülikooli European Law School magistritudeng

FacebooktwittermailFacebooktwittermail