panelarrow

Müüsime täna Hiinale saatkonnaaluse maa

Müüsime täna Hiina Rahvavabariigile 10,6 miljoni krooni eest kinnistu aadressil Narva mnt 98, kus asub suursaatkonna hoone, sest Eesti on jätkuvalt huvitatud edasisest kahepoolsete majanduslike ja poliitiliste suhete arengust Hiinaga ning suursaatkonna kasutuses oleva kinnistu võõrandamine Hiinale on konkreetne samm selleks.

Järgmise aasta kevadel või suvel kavatseme alustada ka Eesti saatkonna hoone ehitusega Pekingis, mille tarbeks on riigieelarvest planeeritud 94,8 miljonit krooni. Saatkond rajatakse 2008. aasta jaanuaris toimus arhitektuurikonkursi võidutöö „Tetris“ kohaselt. Selle konkursi võitsid mäletatavasti arhitektid Andres Põime, Lauri Vaimel ning Liisa Põime. Hetkeseis on selline, et saatkonnahoone projekt on valminud ja see ee on kooskõlastamisel Hiina ametkondadega. 

Marten Kokk
VM kantsler

FacebooktwittermailFacebooktwittermail