panelarrow

Ühe teekonna lõpp

Kolmapäeval, 8. septembril saatsime Eestist kodumaale meie seast lahkunud Norra suursaadiku Stein Vegard Hageni. Viis aastat Eestis saadikuna töötanud Hagen oli suurepärane ja siiras inimene, kes professionaalse diplomaadina pälvis kolleegide ja koostöö-partnerite seas siira austuse ja armastuse.

Matusetseremoonia toimub küll Norras, kuid soovisime suursaadikut Eestist väärikalt ära saata. Selleks kogunes lennujaama üle viiekümne inimese: lahkunu omaksed, Eestis resideerivad suursaadikud abikaasadega, presidendi ja peaministri kantselei ning välisministeeriumi esindajad, samuti kolleegid Norra saatkonnast.

Ärasaatjad avaldasid suursaadikule viimast austust Eestimaa pinnal. Poolde masti langetatud Eesti ja Norra lipud lehvisid kurvalt kui auto sargaga inimeste vahelt läbi ja lennujaama väravatest sisse sõitis. Üks teekond oli lõppenud.

Riikliku protokolli osakond

FacebooktwittermailFacebooktwittermail