panelarrow

Seminar Islandil kujunes oodatust pikemaks

Eesti korraldatud Euroopa Liidu liitumiskogemuse seminar Islandil on kujunenud oodatust tunduvalt pikemaks

Seminar oli edukas, islandlaste poolne huvi meie kogemuse vastu siiras ja suur. Eesti spetsialistid andsid täpsema ülevaate meie ettevalmistustest enne Euroopa Liiduga liitumist erinevates valdkondades nagu keskkond, regionaalpoliitika ja põllumajandus. Lisaks käsitleti täpsemalt struktuurifondide rakendamist ning Eesti kommunikatsioonistrateegiat läbirääkimiste ajal ning vahetult enne referendumit. Lisaks seminarile andis avaliku loengu kantsler Marten Kokk, kes võttis Eesti juba 6-aastase kogemuse liidu liikmena kokku tõdemusega, et EL liitumine on olnud igati positiivne kogemus ning seda näitab ka fakt, et Eesti avalikkuse toetus sellele on kõrgeim Euroopas.

Probleemiks aga on saanud tagasisõit, sest kaheksa seminari osalejat jäid napilt vulkaanipurskest tuleneva tuhapilve lõksu. Neljapäeva varahommikul lahkuma pidanud lennuki väljumisaeg on teadmata ajaks edasi lükatud. Kuna vulkaani tegevust ja tuule suunda on raske ette ennustada, ei ole kindel see, kaua kogu see olukord kestab.

FacebooktwittermailFacebooktwittermail