panelarrow

Eesti Vabariigi 93. aastapäeva tähistamine Singapuris

| 0 comments

Eesti Vabariigi 93. aastapäeva meeleolukast tähistamisest Singapuris kirjutab Kairi Metsaots, kes on Eesti aukonsul Sonny Aswani abiline Singapuris.

Nimelt otsustasin kui Eesti elu edendaja Singapuris kutsuda 24. veebruariks kokku kõik siin pesitsevad eestlased. Õnneks leidsin ka lahke pere, kes meid vastu võttis sellel tähtsal õhtul. Meid on Singapuris umbes 25 ringis ja antud õhtul tuli kohal 21 pidulist. Kui muidu on kaasmaalastel üsna tihe graafik, siis nii tähtsal puhul tehti õhtud vabaks.

Kuna kaugel olles igatseme kõik kodumaist toitu, palusin sõpradel köögiriistad välja võtta ning mõtted tööle panna eestimaiste küpsetiste osas. Kuigi Singapuris on söögikultuur väga erinev ning lihtne on peale tööd hawker’ist läbi astuda ning õhtusöök kaasa haarata, olid mitmed meist tubli töö köögis ära teinud. Ka kodumaiste toiduainete osas on asjad keerulised, aga siiski olid inimesed endale varunud vanemate ja sõprade poolt saadetud eksklusiivset kaupa, mis tol õhtul läks käiku. Meie imetlemist väärt söögilaud sai viimaks kaetud järgnevaga: kartulisalat, ühepajatoit, tatrapuder, kiluvõileivad, isetehtud hapukurk, sprotid, heeringas, must leib, suitsujuust, suitsuvorst, kama, vanaema õunakook, Kalevi küpsised ja kommid. Selliste kokkamisoskuste juures peaks ehk varsti Eesti Köögi restorani Singapuris avama. Iseenesest mõistetavalt ei puudunud laualt ka Vana Tallinna liköör, mille abil öeldi ka pidulik toost. Kuna Eesti aukonsul Singapuris, Sonny Aswani, pidi 24. veebruaril kahjuks Jakartas viibima, pidasin aukonsuli nimel kõne mina. Aukonsul pidas eestlaskonda meeles suure ja maitsva šokolaaditordiga, mille saatis otse peopaika.

Pärast maitsvat õhtusööki, võtsime ette Eesti lauludega karaoke. Karaokelaulude plaadi saatsid Singapuri meie sõbrad ekstra selle ürituse tarbeks. Rõõmsalt lauluviisi üles võttes, said lapsed omale näomaalingud ning vanaema õunakoogid kadusid laualt. Eesti lipu ja presidendi foto taustal tehti ühispilt. Lõbu ja trall kestsid kuni hiliste öötundideni. Järgmisel päeval võtsime vastu otsuse, et selliseid eestipäraste söökide eksperimenteerimise õhtuid hakkame korraldama iga kahe kuu tagant.

Kokkuvõttes oli kõigil väga tore õhtu ja minul on alati hea meel tegusaid kaasmaalasi näha ning midagi nendega koos ette võtta. Annan endast parima meie traditsioonide ülalhoidmiseks isegi teiselpool maailma otsa Singapuris.

Kairi Metsaots
Eesti aukonsul Sonny Aswani abiline Singapuris

FacebooktwittermailFacebooktwittermail

Lisa kommentaar

Kohustuslikud väljad on märgitud *.


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.